Nieuw gastjurylid Albert Schweitzer Prijs 2012

Martin Teunissen van Impulsis is het gastjurylid van de Albert Schweitzer Prijs 2012. Dit jaar wordt de Prijs mede mogelijk gemaakt door Impulsis, waar Teunissen werkzaam is. Impulsis ondersteunt namens ICCO, Kerk in Actie en Edukans onder andere particuliere initiatieven door het geven van advies, financiering en training. Het is nog mogelijk deel te nemen of iemand te nomineren voor de Prijs!

“Ontwikkelingssamenwerking is een massief begrip geworden. Gelukkig zie ik veel enthousiaste jongeren die dit begrip nieuw leven inblazen. Zij zijn het cynisme voorbij en maken werkelijk verschil door samen te werken met de mensen ter plaatse. Ik zal als jurylid er vooral op letten hoe de doelgroep en de lokale organisaties betrokken zijn bij de initiatieven en op de meerwaarde van de samenwerking”, aldus Teunissen over de Albert Schweitzer Prijs.

Het Nederlands Albert Schweitzer Fonds (NASF) reikt de Albert Schweitzer Prijs dit jaar voor de derde keer uit en is verheugd over de rol die Teunissen bij de uitreiking van deze bijzondere prijs op zich neemt. “Hierdoor wordt de ruime veld- en gezondheidszorgexpertise van het jurypanel met veel ervaring en kennis op het gebied van projectvormgeving en -selectie versterkt”, aldus Frits van der Hoeven, arts en voorzitter van het Nederlands Albert Schweitzer Fonds.

De prijs
De Albert Schweitzer Prijs is bedoeld voor jongeren van 18 tot en met 30 jaar die zélf werken aan een ontwikkelingsproject of ander bijzonder initiatief, gerelateerd aan gezondheidszorg in Sub-Sahara Afrika. De prijs is door het Nederlands Albert Schweitzer Fonds ingesteld om de gedachte aan Albert Schweitzer en zijn werk levend te houden. Het beste initiatief wint een startsubsidie van 5.000 euro.

Deelname
Om deel te nemen of iemand te nomineren voor de Albert Schweitzer Prijs 2012 kijkt u op www.nasf.nl voor de voorwaarden en het deelnameformulier. Dit formulier moet volledig ingevuld vóór 13 oktober 2012 binnen zijn bij Stichting Nederlands Albert Schweitzer Fonds, Postbus 8568, 3503 RN Utrecht of via email: info@nasf.nl.

Het Nederlands Albert Schweitzer Fonds steunt kleinschalige, lokale initiatieven op het gebied van gezondheidszorg in Afrika. Dit doet zij door startsubsidies in de vorm van een microgift te verstrekken aan beginnende, duurzame projecten. De levensvisie van Albert Schweitzer, waarin respect voor alles wat leeft centraal staat, geldt hierbij als leidraad en inspiratiebron. De Albert Schweitzer Prijs 2012 wordt mede mogelijk gemaakt door steun van Impulsis.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *