Niet geloofwaardig

Durven meegaan op de stroom van het leven kan heel moeilijk zijn. Bij iedere mogelijke opening kan weerstand als een duveltje uit een doosje opspringen en je allerlei redenen aan de hand doen om niet die stap te zetten, om niet die keus te maken, om niet te veranderen. Er zijn moed en doorzettingsvermogen voor nodig om werkelijk, onvoorwaardelijk, open te zijn voor wie je echt bent. Om linksaf te slaan waar iedereen rechtsaf gaat. 

Bijna iedere vrijdag spreekt het Nederlandse stenenorakel voor mensen die op onze Facebookpagina om een opening vragen. Mensen die bereid zijn om een volgende stap te zetten, keuzes te maken en linksaf willen slaan als dat beter voor hen is. 

Ik weet de vragen niet, ik noteer de naam van de vrager en zeg die als een mantra, terwijl ik de kaarten schud en er een kaart uit pak. Soms springt er een kaart uit, soms zijn er twee kaarten die gepakt moeten worden. Ik schrijf de tekst die bij de kaart(en) hoort met een link naar de vrager op de Facebookpagina. Dat het werkt blijkt uit de vele positieve reacties, waarin de vragenstellers vertellen dat het antwoord van het stenenorakel precies past. 

Op een ochtend kwam er een opmerking van een man die in het algemeen vroeg: “Jullie willen toch niet zeggen dat dit geloofwaardig is?”

Niemand reageerde op zijn vraag en ik besloot een stenenkaartje voor hem te trekken. Het kaartje dat het orakel gaf was: ‘Overijssel – thema: Tijd – element: Water. Ga mee met de stroom. Dan wordt de harde weerstand vanzelf glad en zacht en zal verdwijnen. Onverwacht mooie momenten zullen jouw deel zijn.’

Hij heeft er niet op gereageerd.

Agnès Schlüter is lekenprediker, meditatieleraar en co-auteur van het boek ‘De stenen op ons pad’, waarin het Nederlandse stenenorakel is opgenomen.

A3 boeken
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *