'Nadruk ligt op de jeugd'

Anna Enquist noemt zichzelf geen doemdenker als het om ouder worden gaat, maar wel realistisch: “Veel leuks ligt er niet meer in het verschiet als je zo halverwege de zestig bent. Het is natuurlijk toch een periode waarin je meemaakt dat je generatiegenoten en goede vrienden ziektes krijgen en sterven.” Enquist werd geïnterviewd voor het tijdschrift Human van het Humanistisch Verbond. Het thema is ‘Veelkleurig Grijs’.

“Vroeger kon ik aan mijn leerlingen op het Conservatorium blijmoedig vertellen over mensen in de laatste levensfase, dat zij dan enorm vrede kregen met hun leven en tot een soort bezinning en wijsheid kwamen. Ik geloof daar allemaal niets meer van, er is eerder sprake van verbittering en verstarring.” 

Lees verder op Human.nl

Bron: Humanistische Omroep
Foto: PjotrP/flickr 

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *