Nacht van de bijbel

Is de Bijbel een boek waar je vandaag de dag nog iets mee kan? Werpt de Bijbel een ander perspectief op je leven en op de stad waarin je woont? Dit zijn vragen die in de Nacht van de Bijbel aan bod komen. Zo vertelt Carola Schouten wat ze heeft met de Bijbelse Esther, de vrouw die volgens het Tweede Kamerlid “in een vijandige omgeving zichzelf bleef en dapper haar eigen weg koos’’.

De Nacht van de Bijbel, die vrijdag 6 december in het Amsterdamse Thomas Theater gehouden wordt, zorgt al jaren voor een uitverkochte zaal. Tijdens het evenement,  waar opvallend veel jongeren en niet-kerkelijken op af komen, gaan Wilfred Scholten, journalist bij de NCRV, en Evert Jan de Wijer, theoloog en predikant van de Thomaskerk tot middernacht in gesprek met vier gastsprekers en het publiek. Dit jaar vertellen actrice en theatermaker Gerda Havertong, oud fractievoorzitter van het CDA Wim Aantjes, theoloog van het jaar Ruben van Zwieten en Tweede Kamerlid Carola Schouten van de ChristenUnie over hun passie voor de Bijbel.

Het Jazz department van het Amsterdams Conservatorium zorgt voor de muzikale omlijsting.

Kaarten à 12,50 verkrijgbaar via Thomasopen.nl
Wanneer: Vrijdag 6 december, 20.00 – 0.00 uur, zaal is geopend vanaf 19.30 uur
Waar: Thomas Theater, Prinses Irenestraat 36 Amsterdam

Afbeelding: Dave Bullock/Wikimedia commons

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *