'Naastenliefde niet sterker bij religieuze mensen'

Mensen die een geloofsovertuiging aanhangen zijn niet onbaatzuchtiger dan degenen die zich niet rekenen tot een religie. Dat is de conclusie van een rapport van de Nottingham University Business School, dat maandag bekend werd in Engelse media.

De Engelse onderzoekers deden gedragsexperimenten waarin proefpersonen uit Maleisië moesten samenwerken en elkaar moesten vertrouwen om geld te verdienen. De proefpersonen waren christelijk, hindoeïstisch, boeddhistisch, islamitisch of niet-religieus. Er waren geen noemenswaardige verschillen in de mate van samenwerking als de proefpersonen niet wisten wat de levensbeschouwelijke achtergrond van hun samenwerkingspartner was. 

Lees het hele bericht bij het Reformatorisch Dagblad.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *