My Parents wint Meaningful Profit Award 2011

Startende onderneemster Tamara Swart nam gisteren tijdens het derde FlatGarden Event in Aalsmeerderbrug de eerste Meaningful Profit Award in ontvangst nemen. “Deze prijs maakt het voor mij mogelijk om mijn grote droom te realiseren”, zei ze zichtbaar geëmotioneerd.

De drieëndertigjarige Swart wint hiermee 18.000 euro startkapitaal en begeleiding door de initiatiefnemers van de award; coach Wassili Zafiris, reclamebureau Quince en consultancybedrijf Kirkman.

“Ik wil de kwaliteit van leven voor ouderen verbeteren”, zei een dolblije Swart, die eerder werkzaam was in de werving en selectie. “Mijn oma doet zelf vrijwilligerswerk in een verzorgingstehuis en vertelt me dan dat er briefjes hangen met ‘wie helpt deze vrouw de kerst door?’ Dat gaat me aan het hart. Ik wil graag deze groep mensen bijstaan en een aantal regeltaken uit handen nemen. Daarnaast verzorg ik alle praktische zaken: regel-breng- en ophaalwerkzaamheden, en alles omtrent de persoonlijke lifestyle.”

Meer dan 100 ondernemers meldden zich de afgelopen weken aan via de site Mijn Bedrijf van De Telegraaf. Eerder deze week werden hieruit de vijf beste ideeën geselecteerd waarbij zakelijk succes nastreven en betekenisvol ondernemen hand in hand gaan.

Meaningful Profit is het label dat het boek ‘IK BEN niet alleen op de wereld’ van Ben Steenstra en Wassili Zafiris verbindt aan een nieuwe ondernemingsvorm; de gulden middenweg tussen profit en non-profit ondernemingen.

Het FlatGarden Event is een terugkerend evenement voor ondernemingen en medewerkers die werkelijk de dialoog willen aangaan om zo samen een stap vooruit te maken. Hierbij staan gelijkwaardigheid en samen creëren centraal.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *