Het lied van Ruth

My Land is Jou Land – Stef Bos

Het is een lied over liefde en verdraagzaamheid en een inspiratiebron voor kunstenaars om het Europese migratievraagstuk te verbeelden: Het lied van Ruth door Stef Bos.

Ruth is een emigrante in een verhaal uit de Bijbel. Stef Bos schreef in 2009 in het Zuid-Afrikaans zijn versie van dit verhaal. Het Zuid-Afrikaans is de taal van het land waar hij een deel van het jaar woont.

Het refrein van Het lied van Ruth

Maar jou land is my land
Jou volk is my volk
Jou taal is my taal
Jouw God is my God
Jou droom is my droom
Jou pad is my pad
Jou toekoms my toekoms
Jou hart in my hart

Op YouTube is een prachtige versie te zien waarin Stef Bos het lied zingt onder muzikale begeleiding van het Metropole Orkest.

Tijdens de het fotofestival 033Fotostad in Amersfoort zijn de indrukwekkende portretten te zien van fotografen uit verschillende culturen die zich lieten inspireren door het lied: Sander Troelstra en Mujtaba Jalali. Zij vertellen de verhalen van zes verschillende vrouwen. Het fotofestival duurt van 16 september t/m 16 november 2016 en de officiele opening is op 2 oktober.

Diegenen die zich geïnspireerd voelen door Het lied van Ruth worden uitgenodigd een eigen zeerkortverhaal, gedicht of lied te schrijven of een muziekstuk, schilderij, beeld of illustratie te maken. Meer informatie hierover is te vinden op de website van La Scuola. Rond het thema De Verplaatsing organiseert La Scuola daarnaast ook een drietal schrijfworkshops.

Foto: Dirk Dallas via Compfight cc

Zinweb Redactie
De redactie van Zinweb bestaat uit een team van bevlogen jonge journalisten. De redactie publiceert eigen artikelen of plaatst gastartikelen van experts. Raadpleeg de contactpagina voor een overzicht.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *