Museumbezoek: Voorbij het zichtbare

Het Humanistisch Verbond organiseert op zaterdag 21 juni een rondleiding bij de tentoonstelling Voorbij het zichtbare in het Noordbrabants Museum te ‘s-Hertogenbosch. 

Freelance kunsthistoricus Rebecca Nelemans maakte als gastcurator een selectie uit de collectie hedendaagse kunst van Het Noordbrabants Museum. De keuze laat zien dat Brabantse kunstenaars in de jaren zestig misschien wel afrekenden met hun katholieke wortels, maar daarmee zeker niet hun zoektocht naar de dieper liggende zijnsvraag over boord zetten.

Met alle nieuwe vrijheden die de kunst zich in die tijd verwierf, stelt ze nog steeds eeuwenoude vragen: Wie zijn wij? Waar komen we vandaan? Waar gaan we naartoe? We bekijken de tentoonstelling en gaan hierover met elkaar in gesprek.

Tijd: Aanvang 13:45, einde programma rond 15:00

Kosten: Het HV draagt de kosten van de rondleiding en koffie en thee. Entrée van het museum is voor eigen rekening. De entree bedraagt €12 voor volwassenen en is gratis als u in het bezit bent van een museumjaarkaart. Met uw entreebewijs kunt u ook de andere tentoonstellingen bekijken.

Meer informatie en aanmelden.

Foto: kunstwerk bij het Noordbrabants Museum, G.Lanting/Wikimedia Commons

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *