Moslim door internet positiever over Westen

Moslims die toegang hebben tot internet zijn positiever over Westerse popcultuur, schrijft Robin de Wever op Trouw.nl. Hij vervolgt: “[Ze] zien meer overeenkomsten tussen islam en christendom dan geloofsgenoten die volledig offline leven. Dat constateert het Amerikaanse onderzoekbureau Pew op basis van kwalitatieve interviews.”

Lees het artikel op Trouw.nl

De implicaties van dit onderzoek zijn interessant. Het internet heeft blijkbaar een belangrijke invloed op beeldvorming over andersdenkenden. Dit geldt misschien ook voor andere godsdiensten en levensbeschouwingen.

De vraag is wel of de case in het artikel ook de andere kant op werkt. Hebben wij een positiever beeld van moslims door online berichtgeving en andere informatie op internet? Of laten wij ons negatief beïnvloeden?

Foto: U.S. Navy/Wikimedia Commons

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *