'Moraal is ouder dan de mens'

Onze morele inborst is natuurlijker dan we denken. Ster-primatoloog Frans de Waal schrijft in zijn boek ‘De Bonobo en de tien geboden’ over gevoelens van rechtvaardigheid onder apen, ratten en olifanten. HUMAN maakte in 2011 een Profiel over de primatoloog.

Time gaf hem al eens een notering in de top-100 met invloedrijkste wereldburgers. Het opinieblad schreef: “We mogen dan al geaccepteerd hebben dat we afstammen van de apen, maar er zijn mensen als De Waal voor nodig om ons eraan te herinneren dat we sindsdien niet zoveel van onze naaste familie zijn verwijderd”.

Met zijn studies naar het gedrag van apen houdt hij de mens een spiegel voor. De 64-jarige primatoloog begon zijn onderzoek in Arnhem, maar woont en werkt al vele jaren in de Verenigde Staten, waar hij uitgroeide tot een internationale ster in zijn vakgebied.

Lees verder op Human.nl en bekijk het Profiel van Frans de Waal

Bron: Humanistische Omroep
Foto: Pixabay 

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *