Moeder aarde

Wat ik maar zeggen wil, is dit: Dat leven in een huis in Nederland ook niet alles is. De verleiding is zo groot om te denken dat al onze luxe echt belangrijk is. En wie houdt ons op het rechte pad? Welke waarheid, guru, wijze man of vrouw, welk boek of welke therapeut? Wie o wie?!

Mijn psycholoog heet op het ogenblik Moeder Aarde… Ze is er. Ze strooit haar wonderen gratis rond. Je kunt rusten in een weiland vol groen gras onder een appelboom. Je kunt vroeg opstaan en de zon op zien komen. Je kunt naar zee gaan en je mee laten voeren door het geluid van de golven. Je kunt met je blote buik op Haar gaan liggen en met je armen wijd je emoties laten stromen. Ze luistert. Ze zwijgt. Ze koestert. Ze geeft je de steun die je nodig hebt. Probeer het maar. Tien minuten per dag is een mooi begin.

Bron:  Maria Grijpma, Stilte.org

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *