Mime waarin generaties elkaar ontmoeten

Morgen is de laatste kans om in het MC theater te Amsterdam de voorstelling Komen & Gaan te zien. De voorstelling is een theatrale ontmoeting van een groep oudere bewoners van het Westerdokseiland met een groep jonge studenten aan de Amsterdamse Theaterschool. Hoewel beide groepen in dezelfde stad wonen en werken, leven ze in verschillende werelden. Daar waar de studenten aan het begin van hun werkzame leven staan, hebben de ouderen dit werkzame leven al achter zich gelaten. 

Komen & Gaan laat zien waar de werelden van deze bewoners van Amsterdam elkaar raken en of levenservaring van waarde is in onze snel veranderende wereld.

Komen & Gaan is een ontmoeting die duurt, want er is tijd nodig om tot elkaar te komen. De jonge theatermakers zullen op het podium laten zien wat ze waard zijn. De ouderen zullen hen aanvankelijk vanaf videoschermen toespreken, om vervolgens ook het podium te betreden. In Komen & Gaan wordt deze ontmoeting als een theatrale ceremonie gepresenteerd.

Jan Langedijk is mimespeler en maakt theater sinds 1986. Van 1993 tot 2006 werkte hij met zijn groep De Daders. Hij geeft sinds 1989 les aan de Theaterschool en woont sinds 2008 op het Westerdokseiland. Langedijk heeft voor Komen & Gaan zijn studenten en zijn buren uitgenodigd samen met hem het podium van het MC-theater te betreden. Hij is er zich van bewust dat de verbinding tussen deze groepen, meer dan een politieke, een persoonlijke keuze is, maar daardoor volgens hem ook juist doorleefd en betrokken.

Idee en regie: Jan Langedijk
Uitvoering: 4e jaars studenten Mime-Opleiding Theaterschool Amsterdam en de bewoners Westerdokseiland Amsterdam

Komen en Gaan is een co-productie van Stichting Rood, MC Theater en de Theaterschool. De voorstelling speelt di 20 november t/m zat 24 november om 20.30 uur. Zondag 25 november 15.00 uur.

Tickets: € 13,50 / € 11,00 (CJP / Stadspas / 65+) HIER of via kassa@mconline.nl.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *