"Mijn dochter heeft niet zoveel met de kerk."

Ds. Hester Smits is de eerste uit een reeks van vrijzinnige predikanten die Zinweb vraag naar de toekomst van vrijzinnigheid in Nederland. Zie voor meer informatie: jonge predikanten over toekomst vrijzinnigheid.

In dit filmpje vragen wij haar onder andere naar de betekenis van vrijzinnigheid, de functie van een oud kerkgebouw, of haar dochter van 16 wel eens meegaat naar de kerk en wat er zou moeten veranderen wil de nieuwe generatie zich er thuis kunnen voelen. 


See video

Ds. Hester (H.A.) Smits (1967) studeerde theologie in Leiden en Groningen. Ze begint als predikant in Nieuwe Niedorp, is actief binnen de vernieuwingsbeweging van predikanten binnen PKN ‘Op Goed Gerucht’ vanaf 2000.

In 2009 bevestigt de Protestantse Kerk Amsterdam haar tot predikant (VVP) met de opdracht ‘opbouw van de vrijzinnigheid in Noord-Holland’. In 2010 verruilt ze deze baan voor de Protestantse Gemeente Wognum Benningbroek, Sijbekarspel en Nibbixwoud (Noord-Holland).

Over twee weken: ds. Yvonne Hiemstra.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *