Mijmeren in de tuin – een mini-docu

Epicurus maakte het al tot een van zijn stelregels: een goed leven bestaat uit jezelf kunnen onderhouden, temidden van vrienden met elke dag tijd om te reflecteren op het leven. De jonge Amerikaanse filosoof Damon Young voegt daar aan toe: in de tuin.

Maar de tuin is niet enkel de plek van reflectie die daardoor het menselijk leven waardig en zinvol maakt. Nee, zo stelt Jos de Putter van De Correspondent, het gaat nog verder:

“In een wereld van tanende bestaanszekerheid, waar de informatietechnologie grotendeels de plaats heeft ingenomen van het aloude gesprek, is de mens opnieuw aangewezen op zichzelf. Hij moet, letterlijk, leren om de tijd te nemen voor zichzelf. Alleen die houding al is een revolte. Zo wordt de tuin, als plaats voor reflectie, een plaats van verzet.”

Lees hier het hele artikel én bekijk het interview met Damon Young: “Mini-docu: Waarom de moderne mens een tuin nodig heeft.”

Afbeelding: pedrosimoes7 via Compfight cc.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *