Midweekretraite: zomertijd, ademtijd

In de zomer staat de natuur volop in bloei, er is leven in overvloed. Wij mensen vormen een onderdeel van de natuur, zijn zelf ook natuur. En ook wij hebben de mogelijkheid om onszelf tot bloeiende personen te ontwikkelen, waarin het leven volop stroomt.

De zomer is ook vakantietijd, tijd om rust te vinden en op adem te komen. Het is een  tijd om na te gaan hoe ons leven eruit ziet, wat we anders zouden willen. In deze zomerretraite verkennen we de groei in onszelf. Dat doen we door ons tempo van leven te ‘vertragen’ en onze ervaringen te verkennen. In die vertraging kan opnieuw helder worden wat belangrijk voor je is. Een van de voertuigen waar we ons van bedienen zijn meditaties. Deze vormen een belangrijke sleutel om bij onszelf te komen en vanuit het contact met je bron nieuwe groei mogelijk te maken. Daarnaast zijn er visualisaties en reflecties om met onszelf en de stroom van het leven in contact te komen.

In de retraite maken we gebruik van een veelheid aan meditaties. Zo staan  ademmeditatie, wandelmeditatie, stiltemeditatie, yogameditatie en muzikale meditatie op het programma. Ook versterken we onze verbondenheid met de aarde, de natuur en onze intuïtie. 

Dagelijks zijn er ’s ochtends groepsbijeenkomsten. De middagen zijn voor jezelf, voor de ontmoetingen met anderen, of voor het contact met de natuur. In de avonden blikken we terug op de dag, ronden de dag af en brengen deze tot rust.

Plaats                Dominicanenklooster, Huissen
Website                 www.kloosterhuissen.nl
Data                      Maandag 20 – vrijdag 24 augustus 2012    
Tijden                   Aankomst: maandag 15 uur, vertrek: vrijdag 14 uur.
Begeleiding           Ton Roumen (www.bezinnen.com)
Prijs                      € 495 – € 435 – € 385
Inclusief                Eénpersoonskamer, op basis van volpension. 

Aanmelden en info Klooster Huissen 026 326 44 22
Of klik hier.

Ton Roumen
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *