Met God achter de voordeur raakt natie meer kwijt

Hans Goslinga – De term ‘klaagchristenen’ heeft op Google nog maar vijftien hits, maar ik voorspel dat dit aantal snel zal toenemen nu de seculiere meerderheid in het parlement zich lijkt op te maken religie uit het publieke leven te bannen. De meerderheid van seculiere partijen is groter dan ooit, de christelijke partijen zijn zelfs niet groot genoeg meer om een wijziging van de Grondwet tegen te houden en er zit een kabinet van VVD en PvdA dat, afgaande op een uitspraak van staatssecretaris Dekker (mediabeleid), meent dat God achter de voordeur hoort.

Naar aanleiding van de protesten tegen zijn voornemen de subsidie aan de kleine levensbeschouwelijke omroepen in te trekken dook op Twitter de term ‘klaagchristenen’ op. Dekker heeft het overigens niet alleen op de christelijke zenders voorzien, maar ook op de islamitische, joodse, boeddhistische en humanistische. … Lees verder op NieuwWij.nl

Bron: NieuwWij.nl

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *