Merkel: katholieken, doe mee met Luther-herdenking

Duitse bondskanselier Angela Merkel maant protestanten en rooms-katholieken om samen toe te werken naar de herdenking van Maarten Luther. Het Reformatie-jubileum, dat plaatsvindt in 2017, zorgde al op voorhand voor verdeelheid.

 

De rooms-katholieke kerk liet onlangs weten weinig behoefte te hebben om de gevolgen van de Reformatie te vieren. In 2017 is het 500 jaar geleden dat de Duitse monnik zijn 95 stellingen op een kerkdeur spijkerde en min of meer de grootste kerkrevolutie uit de geschiedenis inluidde.

Protestanten zijn van plan om feestelijk terug te kijken. Rooms-katholieke bisschoppen beschouwen het jubileum echter vooral als een markering van vijfhonderd jaar kerkscheuring. Een Vaticaans voorstel om beide kerken een schuldbekentenis te laten opstellen kon in protestantse kring op weinig sympathie rekenen.

Lees verder op Trouw.nl.

Foto: capl@washjeff.edu

 

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *