MERK in Sumiswald dag 2

De tweede dag van de Europese doopsgezinde conferentie MERK startte met een ochtendbijeenkomst in de grote zaal. Vanuit diverse landen werden ervaringen verteld rondom het thema handen reiken over grenzen heen (dagthema: …omdat Gods geest ons leven geeft). Namens Nederland sprak Renze Yetsenga, die onder meer vertelde over de succesvolle samenwerking tussen doopsgezinden en gereformeerden op Ameland.

In de middag stonden er excursies en workshops op het programma. Zo gaf Alex Noord, predikant in de doopsgezinde gemeente Utrecht en rector van het Doopsgezind Seminarium, de workshop Compassie. De God van de vrede op het spoor.  En dat was slechts een van de vele workshops waaruit men kon kiezen. Anderen kozen voor een excursie of een wandeling langs het doperse verleden in de omgeving aan de hand van het Tauferpfad.

De dag werd afgesloten met een gezamenlijke bijeenkomst waarbij er verhalen van over de hele wereld werden verteld rond het `kampvuur`. Zeer indrukwekkend was het verhaal van Herman Bontrager, die vertelde over de vergeving die vanuit de Amish-gemeenschap werd getoond nadat vijf Amish-kinderen gedood waren bij een gijzeling op hun school.

Muzikale ondersteuning kwam van het vocaal ensemble Menno Canto, die de avond verrijkten met liederen uit een Jazz-mis en met gospelsongs. Met name de gospels waren zeer aanstekelijk en brachten de zaal in beweging, waarbij de Nederlandse jongerengroep Werkgroep Midden Nederland het voortouw nam. Na de bijeenkomst werd er in informele sfeer verder gepraat, waarbij de (muziek)liefhebbers de tent opzochten waar een relirockband nog een concert of prayer gaf

Meer informatie, verslagen en foto`s op http://www.merk2012.ch/

 

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *