Mensen willen meer diepgang op de werkvloer

“Na mijn studie vrijetijdskunde heb ik veel bedrijfuitjes georganiseerd. Maar op reis in India, China en Nepal merkte ik dat mensen daar heel anders leven dan wij, minder materialistisch en meer gericht op meditatie en stilte. Ik ben religie en levens- beschouwing gaan studeren en kreeg het idee een organisatie- bureau op te richten om mensen te helpen”, zegt de Alkmaarder Kees Veer (32), oprichter van bureau De Nieuwe Pelgrim.

“De bedrijfsuitjes die ik organiseerde, waren wel leuk allemaal, veel bowlen en borrelen, maar steeds opnieuw? Daar raken mensen toch op uitgekeken. Bovendien heb ik gemerkt dat veel mensen zich niet gelukkig voelen op hun werk, maar wel idealen hebben. Ze willen idealen en werk met elkaar combineren. Dat geldt voor mezelf ook. Ik ben geïnspireerd door verschillende tradities en de laatste jaren bewuster gaan leven. 

Met De Nieuwe Pelgrim kan ik mijn visie en idealen in praktijk brengen. Hierdoor haal ik veel voldoening uit mijn werk. We zijn allemaal op zoek naar het nieuwe werken. Dat sluit meer aan op wat we willen, op onze behoefte aan meer diepgang op de werkvloer en op begrippen als duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. We maken als collega’s een wandeling met elkaar op oude pelgrimswegen in Nederland. Onderweg wordt er gestopt voor verdiepende activiteiten zoals meditatie, een socratisch gesprek en tai chi. Het spreekt de mensen vooral aan dat ze samen in de buitenlucht zijn. Dat is heel anders dan in een trainingszaaltje zitten.

Zo ontstaat een sfeer van openheid en creativiteit. Mensen krijgen een persoonlijke routekaart mee en een waardenkom- pas. Aan het einde van de tocht weten ze waar ze staan. Dat is vaak op een andere plaats dan ze gedacht hadden. Tijdens de activiteiten wordt gebruik gemaakt van bijzondere, inspirerende locaties. Vaak zijn dit kloosters, zoals de Abdij van Egmond, een van de startpunten van de pelgrimstochten.”

www.denieuwepelgrim.nl

Bron: VolZin 

Kees Veer
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *