Mennorode opent duurzaam spiritueel centrum.

De Veluwe krijgt er een bijzonder houten gebouw bij. Mennorode Conferentiecentrum in Elspeet realiseert een splinternieuw spiritueel ontmoetingscentrum. Het nieuwe gebouw mag zich wel het meest duurzame van Nederland noemen. Opgetrokken uit snoei- en sloophout, vormt het een parel in de Veluwse bossen, uitblinkend in zijn soberheid.

Dit prachtige, nieuwe gebouw is zeer duurzaam te noemen door het hergebruik van verschillende materialen. Zo is de buitenzijde geheel opgetrokken uit acaciasnoeihout en zijn de spanten van vuren kweekhout. De binnenzijde bestaat uit honderd procent sloophout dat meer dan honderd jaar oud is.

Dit ontmoetingscentrum komt naast het oude kerkje te staan, dat voorheen voornamelijk dienst deed als kerk voor de Doopsgezinde gemeenschap. Het nieuwe gebouw krijgt een bredere functie. Het wordt een ruimte voor iedereen om na te denken over dingen die hen op dat moment bezighouden.

Het wordt een gebouw dat zeker gezien mag worden. En wel door iedereen. Zowel individuen als groepen mogen er vrijelijk gebruik van maken. Op 16 september om 16.00 uur wordt dit bijzondere gebouw door de burgemeester van de gemeente Nunspeet , ir. A.H. van Hemmen, geopend.

Deze gebeurtenis valt samen met meerdere jubilea die de doopsgezinde wereld viert in dat weekend. De feestelijke opening, met onder andere een cabaretvoorstelling van Kees Posthumus, is  kosteloos en vrij toegankelijk voor iedereen.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *