Menno tour

Momenteel trekken doopsgezinden van over heel de wereld door Europa om hun eigen geschiedenis te beleven en om alle plekken te mogen zien die voor de geschiedenis van de doopsgezinden van belang zijn geweest.

Twee maanden lang

Wie de landkaart bekijkt van Google Maps met alle vlaggetjes die deze organisatie erop heeft geplant kan niet anders dan onder de indruk zijn. De trektocht voert werkelijk door heel Europa. Van het Zürich van de reformatie tot zelfs in Oekraïne. Dat wordt nog best spannend, want hoogstwaarschijnlijk is dat momenteel moeilijk om in dat land te komen gezien de veiligheid. De doopsgezinde geschiedenis leidt wel duidelijk langs veel uiteenlopende plekken en brengt veel avontuur met zich mee

9000 kilometer

Het is ook waarachtig een pelgrimstocht. Er wordt in twee weken tijd 9000 kilometer afgelegd. Dat is zeker niet niks. De ervaringen worden uiteraard met moderne media vastgelegd en deel van dit project is dan ook om goed verslag van de route te doen. Er wordt hier zelfs een website voor in het leven geroep, www.eumen.net, die nu echter nog niet online is omdat hij nog gevuld wordt met inhoud. Er is tevens een weblog waar de gang van de groep goed wordt bijgehouden. Momenteel zitten de deelnemers midden in de tocht en dat maakt het blog nu juist het meest interessant om te lezen.

Volg de doopsgezinden op hun Mennotour blog.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *