Menno Simons-routes in Friesland

In opdracht van de Stichting Doopsgezinde Monumenten in Friesland (SDMF) heeft Diederik Mönch een alleraardigst gidsje samengesteld met toeristische routes in Noord-West-Friesland. Het leidt de gebruiker door het geboorte- en aanvankelijke werkgebied van Menno Simons.

Behalve voor ‘doopsgezinde pelgrims’ is dit ook voor andere liefhebbers een prachtig gebied, waar men ongestoord kan genieten van pittoreske dorpsgezichten, uitgestrekte landerijen en een rijke cultuurhistorie. In een handzaam formaat (21,5 x 12 cm) telt het gidsje 48 pagina’s met talrijke kleine, maar aantrekkelijke foto’s, als illustratie bij het beschrevene. Na een beknopte geschiedenis van Menno Simons en de doopsgezinden door Piet Visser vindt men er achtergrondinformatie over het gebied – van Workum tot Nieuwe Bildtzijl, een selectie van de mooiste wandel- fiets- en autotochten in de omgeving met handige overzichtskaartjes, een overzicht van kijkpunten onderweg en tenslotte een pagina met adressen voor toeristische informatie en Horeca-gelegenheden.

Uitgave: Buijten & Schipperheijn Recreatief, Amsterdam, 2008, prijs € 8,50.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *