Menno en Kees (7) Fredeshiem

Fredeshiem

Zondag is onze Menno-tour echt gestart, met twee voorstellingen op Buitengoed Fredeshiem.

Wij werden er geweldig ontvangen, door directeur Alex de Ruiter en zijn mensen. Een matinee en een avondvoorstelling, met in totaal rond de 150 mensen. De eerste voorstelling rammelde nog wat, de tweede liep prima. Wij krijgen steeds meer het idee dat het stuk gebeiteld zit. Het publiek beloonde ons twee keer met een klaterend applaus en een staande ovatie.

Wij horen nu ook waar de lach zit, al verschilde dat per voorstelling. Wat het beide keren goed deed, was het drinken uit de teil waar ik van te voren met mijn voeten inzat en waar een dr. Kneipp voetenbadtablet in zit. Ook op andere momenten ziet het publiek de lol er wel van in, helemaal als we met onze ‘tombola der tegenstanders’ beginnen, met compleet lottoballetjes en lichtshow. Bijna aan het einde van de voorstelling geeft dat een mooie ontspanning.

Ook waren er twee open doekjes, applaus al tijdens de voorstelling. De eerste nadat Juul uit zijn dak is gegaan in het naspel van het lied voor Geertruyd, met een bruiloftsmars. De tweede nadat Menno is ‘uitgegaan’., een dramatisch moment in de voorstelling. Vooral ook omdat er direct achterna een grap zit en de voorstelling weer verder gaat.

Prettig was het om te merken dat heel het decor in mijn Opel Combo past. Wij leren de auto zo in te pakken dat het handig is. Als kleine zelfstandigen sjouwen en bouwen Juul en ik ons eigen decor. Dat is behoorlijk veel en zwaar werk. Anderhalf uur om op te bouwen is krap aan de tijd en afbouwen redden we net binnen een uur. Dat, en twee voorstellingen op een dag, zorgde ervoor dat ik moe thuiskwam en maandag een dagje nodig had om bij te komen. Zoals Menno bij moet komen als hij terugkeert van zijn laatste reis naar Friesland.

Foto: Christiaan Krouwel

Kees Posthumus
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *