Meneer Teeven, let u op?

De Somalische vluchtelingen in de Vluchtkerk konden hun lachen nauwelijks bedwingen, toen ze hoorden dat de trainingsmissie van Nederlandse militairen aan Somalische soldaten om ‘veiligheidsredenen’ in Oeganda plaatsvindt. „Yeah, right”, schamperden ze. „Het is te onveilig voor jullie militairen, maar wij kunnen gewoon terug?”

In de Haagse politiek is dit kennelijk geen contradictie. Het beleid is eenzijdig gericht op het opjagen, opsluiten en binnenkort zelfs strafbaar stellen van ‘illegale’ mensen. Ze moeten terug, hoe dan ook, zelfs als dit niet helemaal door de humanitaire beugel kan. En als ze in de praktijk onuitzetbaar blijken, doen we net of ze niet bestaan.

Lees verder op Vluchtkerk.nl

Bron: De Vluchtkerk
Foto: Jos van Zetten/Wikimedia Commons

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *