Meerdere uitschrijvers na verbod lezing Hans Stolp

Donderdag 7 februari zou Hans Stolp op uitnodiging van de RK Parochie Breda Noord een lezing houden in Breda. Op het laatste moment heeft Jan Liesen, de bisschop van Breda, deze lezing plotseling verboden. Meer dan 300 mensen belangstellenden hadden zich aangemeld.

De reden die de bisschop aangeeft is dat Stolp een aanhanger is van het esoterisch christendom. En dat zou strijdig zijn met de kerkelijke leer. Stolp (1942) is pastor en auteur. Hij studeerde theologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Behalve theologie bestudeerde hij later de psychologie van G.C. Jung en maakte hij een studie van het esoterische christendom.

In een interview met de website NieuwWij.nl meldt Stolp nu het volgende: “Ik ben vooral bewogen om de mensen die zich zo gekwetst voelen door de late beslissing van de bisschop. De lezing was een halfjaar geleden afgesproken en werd al wekenlang overal aangekondigd. Om de lezing dan een paar dagen voordat deze plaats zal vinden te verbieden – waardoor het niet meer mogelijk was deze elders, buiten de kerk om te organiseren – was moeilijk te verteren voor de groep vrijwilligers die zich zo enthousiast voor de organisatie ervan ingezet heeft.”

“Ik heb heel wat mailtjes gekregen van mensen uit Breda en omgeving die in deze beslissing van de bisschop een reden zagen om zich uit te laten schrijven. Velen voelen zich diep gekwetst, en dat raakt me. Vooral omdat de bisschop als reden voor zijn beslissing aangeeft dat hij de mensen niet in verwarring wil brengen. Waarom, zeggen de mensen mij, vertrouwt de bisschop niet op ons eigen oordeelsvermogen? Zo snel raken wij niet in verwarring. Heel wat mensen blijken hierdoor hun vertrouwen in, en hun liefde voor de kerk te verliezen.”

Lees het complete interview bij NieuwWij.nl

Bron: Ikon

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *