'Meer dan handen' vrijwilligersprijzen 2013

Staatssecretaris Van Rijn van VWS reikt op Internationale Vrijwilligersdag – 7 december 2013 – voor de derde keer de Meer dan handen vrijwilligersprijzen uit. De vier winnende projecten ontvangen elk € 5.000,-. Organisaties of projecten die een kans willen maken, kunnen nu al worden ingeschreven.

Vrijwilligerswerk is leuk en zinvol, en talloze mensen doen het met veel inzet en plezier. Maar dat er een grote diversiteit aan vrijwilligersactiviteiten is, is nog bij veel mensen onbekend. Met de Meer dan handen vrijwilligersprijzen zetten we inspirerende voorbeelden in het zonnetje én spreken onze waardering uit voor al die vrijwilligers die zoveel mogelijk maken.

Categorieën en thema
De prijzen worden in 2013 in vier categorieën uitgereikt: landelijke vrijwilligersorganisaties of –projecten, lokale vrijwilligersorganisaties of –projecten, bedrijven en gemeenten. Er worden in totaal 24 organisaties en projecten genomineerd, 6 per categorie. De vier uiteindelijke winnaars ontvangen ieder € 5.000,-. Het thema van 2013 is het betrekken en werven van vrijwilligers.

Inschrijven en stemmen
Inschrijven voor de Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2013 kan tot 1 oktober. Uw organisatie of project wordt na inschrijving op Vrijwilligerswerk.nl geplaatst, er kan dan direct gestemd worden op uw inzending. Stemmen kan tot en met 31 oktober. De inschrijving met de meeste stemmen wordt in ieder geval genomineerd. De andere 23 genomineerden worden door een selectiecommissie geselecteerd. Op 1 november worden de 24 genomineerden bekendgemaakt. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst op 7 december.

Meer informatie op www.vrijwilligerswerk.nl.

Foto: Scholieren vrijwillig in de weer op een landgoed, ANWB Vrijwilligers/Flickr

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *