MasterPeace 'Be A Nelson'

In iedereen schuilt een ‘Nelson’. Maar je moet wel gevraagd worden om je lef te tonen. Dat is de gedachte achter de “Be a Nelson” campagne, die het vredesinitiatief MasterPeace wereldwijd is gestart. “Be a Nelson” is uiteraard geïnspireerd op de allerbekendste Nelson, Nelson Mandela. Ook hij was ooit een gewone jongen die besloot om niet weg te kijken en zijn kracht in te zetten voor verandering.

De ‘Be A Nelson’ campagne werkt toe naar 21 september, de Internationale Dag van de Vrede. Op die dag organiseert MasterPeace in zo’n 50 landen, van India tot Colombia, spraakmakende vredesconcerten,. Het Nederlandse MasterPeace Concert vindt plaats in de Ziggo Dome en is het hart van deze wereldproductie. 

In Ziggo Dome treedt het Metropole Orkest op onder leiding van Jules Buckley (UK) met topartiesten uit veertien verschillende conflictgebieden. Het is een uniek concert, gesteund door sterren als Oleta Adams (USA), Baaba Maal (Senegal), Assala Nasri (Syrië), VanVelzen (Nederland). Onder regie van Leoni Jansen staan artiesten uit Israël en Palestina, Noord en Zuid Soedan, Servië en Kroatië, Rusland en Oekraïne, maar ook Congo, Libanon, Iran en Afghanistan samen op het podium, ter ondersteuning van wat ons bindt: de noodzaak tot dialoog, ontwapening en het voorkomen van nieuw gewapend geweld. 

Vier dagen daarvoor op 17 september organiseert MasterPeace de Great Minds Meeting, waar Vierhonderd vertegenwoordigers van 40 grote en 40 kleine bedrijven, maatschappelijke organisaties en individuen samenkomen o in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. MasterPeace presenteert in meer dan twintig nationale en internationale inspirators rond 3 centrale thema’s:  het mobiliseren van talenten, sociale duurzaamheid en een toekomst met minder gewapende conflicten. Onder deze inspirators zijn: Sigrid Kaag (hoofd coördinator van de VN-missie  voor de ontmanteling van het Syrisch chemisch wapenprogramma), Herman Wijffels (hoogleraar duurzaamheid), Stef van Grieken (Google.org), Vanessa Bassil (Libanon) Ezekiel Katato (Massaai), Herman von Hebel (International Criminal Court), Petra Stienen (Arabiste), Hans Achterhuis (filosoof) en Farid Tabarki (trendwatcher van het jaar).

MasterPeace
MasterPeace is een nieuwe, positieve, internationale vredescampagne, actief in meer dan 40 landen, die met muziek, kunst en evenementen miljoenen mensen en bedrijven actief betrekt bij het terugdringen van gewapende conflicten en het bouwen van vrede. De secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon, onderscheidde MasterPeace afgelopen jaar als meest innovatieve vredesinitiatief. Ilco van der Linde, founder van MasterPeace, heeft de afgelopen 35 jaar grote campagnes opgezet, zoals Bevrijdingspop en Dance4life, om vooral jongeren op een eigentijdse wijze te betrekken bij moeilijke thema’s.

Meer informatie over MasterPeace: masterpeace2014.nl
Meer informatie over het concert: masterpeace2014.nl/masterpeace-in-concert
Meer informatie over de Great Minds Meeting: masterpeace2014.nl/masterpeace-great-minds-meetingClaudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *