Masaaki Suzuki: artist in residence

Tijdens het Festival Oude Muziek Utrecht 2012 van 24 augustus – 2 september zijn twee unieke musici te gast als artist in residence: Masaaki Suzuki en Harry van der Kamp.  Vandaag een trailer gewijd aan Masaaki Suzuki. See video

Masaaki Suzuki
“Al vanaf mijn studietijd in Amsterdam bij Ton Koopman en Piet Kee hou ik van Nederland, een land met een geweldige Bachtraditie. Het is dan ook een eer om artist in residence te zijn van het Festival Oude Muziek Utrecht, wereldwijd het leidende oude-muziekfestival. In het verhaal van Sweelinck naar Bach richt ik me met mijn Bach Collegium Japan natuurlijk vooral op de laatste periode, en daarbij wil ik graag laten horen dat Bach niet op zichzelf stond. Zelenka, Kuhnau, Pachelbel en Johann Sebastians eigen familie: ze maken volop deel uit van de rijke Duitse Barok, Het is mijn grote wens om u mee te laten genieten van dit buitengewone repertoire waar mijn hart naar uitgaat.”

Masaaki Suzuki & Bach Collegium Japan:
za 25 aug: Bachs Musikalisches Opfer 
zo 26 aug: Brunch und Bach 
wo 29 aug: Magnificat
do 30 aug: Pachelbel en familie Bach

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *