Marike Jager legt haar Hart op de Tong

De fabuleuze singer-songwriter Marike Jager staat op maandag 17 maart 2014 op het podium bij het muziekevenement Hart op de Tong. Via haar ‘zinnenprikkelend wemelen in de mensenziel’, belooft het weer een sensationele avond te worden in de mysterieus mooie Keizersgrachtkerk.

Hart op de Tong heeft als doel een originele en aantrekkelijke mix te bewerkstelligen van muziekbeleving en zingeving. Tijdens de laatste reeks edities wisten Wende Snijders, Tangarine en Kris Berry & Perquisite het publiek in vervoering te brengen door ze mee terug te nemen naar hun belevingswereld en inspiratiebronnen.

Tijdens Hart op de Tong, waarvan Zinweb partner is, staan de songteksten en juist ook de emotie achter de nummers centraal: Wat is de drijfveer om deze tekst, deze gedachte muzikaal te vertolken? Onze gastspreker Inger van Nes en het publiek krijgen tijdens de show de kans om hierover vragen te stellen. Marike Jager is een verhalenverteller pur sang. Haar liedjes met hun zinderende swing en rusteloze twist, staan garant voor een levensenergie die je nog lang zal bij blijven. Tijdens Hart op de Tong trekt Marike Jager het publiek nog dieper haar wereld in dan normaal met onder meer nummers van haar gloednieuwe album Silent Song dat op 14 maart verschijnt. Om de grens tussen klassiek en modern op te zoeken, zal een van de nummers met het orgel als begeleidend instrument gespeeld worden.

Hart op de Tong vindt plaats in de Keizersgrachtkerk. Deze is ontworpen door dezelfde architect als Paradiso en heeft, net als de befaamde poptempel, een uitstekende akoestiek. Gelegen in het centrum van Amsterdam, is de kerk ook gemakkelijk toegankelijk voor bezoekers. De toegang bedraagt 10 euro in de voorverkoop. De deuren gaan vanaf 20:00 open en na afloop is er bij een drankje de gelegenheid voor het publiek om met elkaar én met de artiest na te praten.

Hart op de Tong wordt mogelijk gemaakt in samenwerking met de Keizersgrachtkerk, IKON, Zinweb en 3voor12. Meer informatie is te vinden op www.hartopdetong.com of via onze Facebook fanpagina www.facebook.com/hartopdetong.

Foto: Sluitertijd fotografie/Vanderlaan/Flickr.com

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *