Maand van de Spiritualiteit 2014

Over drie weken, op vrijdag 10 januari, start de Maand van de Spiritualiteit 2014. De Maand duurt t/m 9 februari en heeft als thema Lichter Leven. Arie Boomsma schrijft het essay Troost, dat vanaf 10 januari verkrijgbaar is in de boekwinkel. Tijdens openingsevent Zin Inn geeft Tijn Touber een Spoedcursus Verlichting en Paul Loomans een Handleiding in Tijdsurfen. 

Ook zijn er lachworkshops, yoga- en signeersessies, wandelingen, muziek, stoomcursussen en workshops van o.a. Jan Geurtz, Guido Wernink en Patty Harpenau. Dagblad Trouw brengt begin januari een uitgebreide bijlage uit over de Maand van de Spiritualiteit. Ook organiseert Trouw de verkiezing van het beste spirituele boek, dat een vakjury en het publiek zullen uitkiezen uit het brede aanbod aan spirituele boeken van 2013.

Het Zinweb Café A’dam van 22 januari staat ook in het licht van het thema van de Maand, Lichter Leven. Gasten op deze avond zijn zinprofs Ingrid Lijesen en Tim van der Vliet. Beiden hebben door ingrijpende gebeurtenissen een radicaal andere kijk op het leven gekregen. Ze willen hun levenslessen met de bezoekers van Zinweb Café delen. Kijk hier voor meer informatie.

De initiatiefnemers van De Maand van de Spiritualiteit willen aansluiten bij de groeiende behoefte aan zingeving en inspiratie die we in onze samenleving op dit moment zien. “Veel mensen hebben behoefte aan inspiratie en zingeving. Het lijkt erop dat er ondanks alle welvaart ook iets verloren is gegaan. Daarom zoeken mensen naar een beter evenwicht tussen materiële welvaart en geestelijk en lichamelijk welzijn”, aldus de website. 

Voor alle activiteiten in de Maand, ook op tv en radio, zie de website.

Bron en afbeelding: Maand van de Spiritualiteit

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *