LUX: De wereld 10 jaar na 9/11

Na 9/11 is angst alomtegenwoordig en een geduchte politieke factor. We zijn bang voor het terrorisme, het onbekende, ‘de’ islam, de globalisering, de Europese Unie en de economische crisis. Al deze angsten doen terugverlangen naar oude zekerheden en duidelijk afgebakende identiteiten.

De uitspraak van onze minister-president dat hij ‘Nederland wil teruggeven aan de Nederlanders’ getuigt van het terugkerend nationalisme.

In deze tweede reeks van de serie LUX met internationale denkers & doeners overstijgen we de zwartgalligheid en het maatschappelijk onbehagen in de zompige polder en bieden we uitzicht op nieuwe kansen en zelfverzekerd optimisme. In LUX geen fact free politics, maar hoopvolle feiten en aansprekende gedachten. Denken helpt op weg naar een nieuw decennium! Nieuwe serie met o.a. Zygmunt Bauman, Irena Bauman, Daisy Khan, Feisal Abdul Rauf, Seyla Benhabib en Doug Saunders. Warm aanbevolen voor Henk en Ingrid, Ahmed en Jim en de linkse en rechtse elites van Nederland.

De eerdere vierdelige serie LUX: Grote Denkers over de toekomst is bekroond met de Erasmus EuroMedia Grand Award 2010.

Wanneer

Maandag 25 juli, 1, 8 en 15 augustus 2011
23.25 – 23.55 uur, Nederland 2
www.luxmagazine.nl

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *