Luisteren naar inzichten in levenskunst

Al eerder brachten we het boek ‘Aanwijzingen voor het goede leven’ op Zinweb onder de aandacht (recensie en verslag van boekpresentatie). Een boek dat gaat over de zoektocht van ieder mens naar antwoorden op de vraag wat het goede leven nu eigenlijk inhoudt. Welke houdingen kunnen we daarbij aannemen, welke denkstromingen bestaan er en wat voor consequenties hebben die? 

Luisteren naar levenskunst

Een boek voor zowel de beginner als de gevorderde denker, een uitdaging en vooral ook een uitnodiging om zelf er over (mee) te denken. Met nu gratis te beluisteren en te downloaden podcasts met gesprekken tussen twee vrienden, waaronder de schrijver van het boek ‘Aanwijzingen voor het goed leven’.

Een aanrader.

Graag horen we ook wat u er over denkt. Laat uw reactie achter op deze pagina, of mail naar redactie@zinweb.nl

Meer informatie

Op de website van La Scuola – Academie voor levenskunst is te lezen:

De gratis te beluisteren en te downloaden ‘Radiovertelling over het goede leven’ is een 7-delige pelgrimage van twee vrienden op zoek naar het goede leven. Schrijver-filosoof Erik Pool nodigde mediamaker Gerard Oonk uit voor een driedaagse reis naar Zuid-Limburg.

De thema’s van de zeven boekhoofdstukken van Eriks boek Aanwijzingen voor het goede leven bepalen het reisschema en de gesprekken. Ellen Pieters laat de luisteraar over hun schouders meekijken en leest filosofische citaten en passages voor uit het boek. Elke aflevering heeft een Achterkantvertelling met reisgegevens, achtergronden en onderstromen.

De serie is bedoeld voor iedereen die van luisteren houdt en/of het boek Aanwijzingen voor het goede leven niet kan lezen.

Klik hier voor alle podcasts.

aanwijzingen_voor_goede_leven_w215

La Scuola
La Scuola is een vrijplaats waar mensen de moed hebben om te werken aan ‘bildung’, persoonlijke ontwikkeling. Waar ze in workshops, bezinningsvakanties en/of persoonlijke gesprekken antwoorden zoeken op vragen als ‘wie ben ik, wat is het goede leven en hoe wil ik samenleven’. Waar ze genieten van bezinning en ontmoeting.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *