Ludieke actie in Week tegen Eenzaamheid

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid (26 september t/m 5 oktober) houdt het Burennetwerk van de Amsterdamse Diaconie een campagne met ‘Goede Buur Apps’. Dit zijn kaarten op pinpasformaat met ludieke opdrachtjes die het contact met ‘de buren’ moeten stimuleren. De opdrachten zijn gekoppeld aan een fotowedstrijd op Facebook.

“We geloven dat het voor alle Amsterdammers belangrijk is dat er in ieder geval een paar mensen in de buurt zijn die ze kennen en groeten op straat”, zegt Elja den Uijl van het Burennetwerk. “Voor alle deelnemers vergroot het de betrokkenheid bij de buurt.” De opdrachten variëren van het bakken van taartjes om uit te delen in de buurt tot gewoon eens ‘goede morgen’ zeggen tegen de buren. Deelnemers kunnen met een foto met een ‘nieuw ontdekte buur’ meedoen aan een fotowedstrijd op Facebook.

Een ander project van het Burennetwerk in de Week tegen Eenzaamheid is ‘De Langste Eettafel’. Onder die vlag worden in het hele land eettafels georganiseerd voor de buurt, die als doel hebben mensen op een gezellige manier met elkaar kennis te laten maken en het onderwerp eenzaamheid onder de aandacht te brengen. Alle eettafels samen vormen symbolisch de ‘Langste Eettafel van Nederland’. 

Afbeelding: Burennetwerk.nl


Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *