Lord, hear my prayer

Muziek uit de Taizégemeenschap.

“In ons gebed voltrekt zich een wederzijdse uitwisseling met God: Hij neemt zijn intrek bij ons door zijn heilige Geest, en Christus geeft zich aan ons in zijn woord en in de sacramenten. Op onze beurt kunnen wij alles wat er in ons leeft aan Hem toevertrouwen.”

Frère Alois, Brief uit Cochabamba


See video

Ontmoeting in Rome

De komende Europese jongerenontmoeting zal van 28 december 2012 tot en met 2 januari 2013 worden gehouden in de Italiaanse hoofdstad. Deze ontmoeting wordt door de gemeenschap van Taizé samen met het bisdom Rome voorbereidt. Tienduizenden jongeren zullen samenkomen voor deze nieuwe etappe in de ’pelgrimage van vertrouwen op aarde’ die broeder Roger eind jaren ’70 is begonnen.

Jongeren uit alle Europese en andere landen worden ontvangen door families en religieuze gemeenschappen uit de hele regio rond Rome, vanuit de katholieke en andere kerken die in Rome vertegenwoordigd zijn. Ze worden uitgenodigd om op pelgrimage te gaan naar de catacomben en de graven van de Apostelen, om te bidden in de Romeinse basilieken en om Paus Benedictus XVI te ontmoeten.

In een bericht aan de jongeren die eind 2011 in Berlijn samenkwamen schrijft Benedictus XVI: ’De Heilige Vader wil de blijdschap meedelen jullie volgend jaar te ontvangen voor de 35ste Europese ontmoeting in de pelgrimage van vertrouwen op aarde. Rome zal jullie een warm ontvangst geven!’

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *