Lodewijk Asscher gaat preken tegen onverschilligheid

Lodewijk Asscher, wethouder en locoburgemeester in Amsterdam en boegbeeld van de PvdA, gaat op zondag 28 oktober een kerkdienst leiden.

 

Asscher doet dat in het kader van ‘De Preek van de Leek’. In zijn kerkdienst zal hij preken tegen onverschilligheid. Asscher zegt daarover: “Onverschilligheid is een grotere bedreiging van de samenleving dan pure slechtheid”. De Amsterdamse wethouder van financien, jeugdzaken en educatie maakte naam door zijn strijd tegen vrouwenhandel en gedwongen prostitutie in het Amsterdamse Wallengebied. Lodewijk Asscher heeft joodse wortels, maar omschrijft zichzelf als seculier.  

 ‘De Preek van de Leek’ is een initiatief van stadspredikant Abeltje Hoogenkamp van de Protestantse Kerk Amsterdam. Zij vraagt mensen met lef – gelovig of niet – om een kerkdienst vorm te geven. De leken houden een preek en kiezen ook de muziek en de gebeden. In eerdere jaren preekten onder meer Eberhard van der Laan, Alexander Rinnooy Kan en Paulien Cornelisse. In de komende maand staan diensten van theatermaker Bright O. Richards, filosoof Stine Jensen, G500-oprichter Sywert van Lienden en kunstenares Tinkebell op het programma.

Wat:                    Lodewijk Asscher in ‘De Preek van de Leek’
Wanneer:             28 oktober, 17:00 uur
Waar:                  Amsterdamse Singelkerk, Singel 452, 1017 AW Amsterdam (toegankelijk voor rolstoel, ringleiding voor slechthorenden)
Meer informatie:   www.preekvandeleek.nl

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *