Livestream Menno Simonslezing Louise Fresco

Prof. dr. Louise Fresco, landbouw- en voedseldeskundige, verzorgt de tweede Menno Simons-lezing, met als thema ‘Vrede, voedsel en vooruitgang’. Wie nog zin en tijd heeft om in de auto of trein te stappen, kan zich nu naar de doopsgezinde vermaning in Leeuwarden begeven om daar om 14.15 de lezing mee te maken. Voor diegenen die hier niet toe in staat zijn, maar die wel graag de lezing zouden willen beluisteren is er nu een mogelijkheid. Via www.doopsgezind.nl kan iedereen via een audio-livestream beluisteren wat Louise Fresco te zeggen heeft. 

Meer info over de lezing:
Voor het eerst in de geschiedenis hoeft de meerderheid van de mensheid geen dagelijkse strijd meer te voeren om voedsel. Honger en ondervoeding blijven echter bestaan in gebieden waar burgeroorlogen het land ontwrichten, markten niet functioneren, mensen onvoldoende inkomen en boeren geen moderne middelen hebben. In het westen groeit tegelijkertijd de twijfel over markt en technologie, met name over de gevolgen van moderne voedselpro– ductie voor de natuur en sociale cohesie. Zo ontstaat een nieuwe tweedeling in de wereld, tussen optimistische economieën en pessimistische. Alleen een rustige, op wetenschappelijke argumenten gebaseerde afweging kan helpen die tegenstelling te overbruggen. De lezing is gratis toegankelijk voor alle geïnteresseerden.

Foto: Jeroen Oerlemans

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *