Live-uitzending KRO over Allerzielen

Vanavond is er om 19.00 uur een live-uitzending van KRO’s Ode aan de Doden. Vanaf Begraafplaats & Crematorium Westerveld te Driehuis en andere locaties in het land zullen Anita Witzier, Ajouad el Miloudi en Karin de Groot samen met Nederland een kaarsje opsteken voor overleden dierbaren. Iedereen is welkom om op Westerveld bij de live-opnames aanwezig te zijn.

Verder in de aflevering: Frank Boeijen, Hind en Frederique Spigt zingen liedjes die betekenis geven aan herdenken. Er zijn korte gesprekken met nabestaanden die afgelopen jaar hun naasten verloren. Dat alles gebeurt in een zee van licht, fakkels en kaarsjes.

Familieleden en vrienden herdenken Glenn van Haen, die dit jaar omkwam door zinloos geweld. Glenn werd na een avondje stappen doodgeslagen nadat hij enkele weken daarvoor een ruzie op het voetbalveld had gesust. Zijn vriendin Annika, ouders en vrienden brengen een eerbetoon aan hem en vertellen waar ze de kracht vandaan halen om het leven weer op te pakken.

Ook herdacht wordt Susanne van der Schoot (20), zij kwam deze zomer om bij een auto-ongeluk tijdens een backpack-vakantie in Australië. Haar vriendin Linda met wie ze op reis was, werd daarna aangeklaagd voor dood door schuld wegens roekeloos rijden. Inmiddels is ze vrijgesproken. In KRO’s Ode aan de Doden Live vertellen Linda en Susanne’s ouders over het gemis van hun lieve dochter en vriendin.

Zorg dat er een foto van je overleden dierbare in de gedenkboom komt te hangen: www.kroodeaandedoden.nl

Uitzending: vrijdag 2 november om 19.00 uur op Ned. 1

Bron: KRO

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *