Lezing: Democracy and Revolt in the Arab World

Origins and Geopolitical Implications of the Arab Uprising

Prof. Juan Cole zal op donderdag 16 juni zijn scherpe analyse geven van de diepere oorzaken van de Arabische volksopstanden en zich richten op de geopolitieke gevolgen daarvan.

Daarbij zullen zeker de positie van Iran en de Sji’a/Soenni tegenstellingen aan de orde komen, alsmede de rol van Saoedi-Arabië, de gevolgen voor Israël en de invloed van Turkije.

Wanneer: donderdag 16 juni a.s.
Waar: De Grote Zaal van De Rode Hoed, Keizersgracht 102 in Amsterdam
Tijdstip: 20:00u (zaal open vanaf 19:30u) tot 21:30u met aansluitend een borrel.

De lezing is gratis toegankelijk.

Prof. Juan Cole is een invloedrijk Amerikaans expert en opinieleider op het gebied van het Midden-Oosten en verschijnt regelmatig in de Amerikaanse media. Hij was een scherp criticus van het Midden-Oosten beleid van President George W. Bush. Cole heeft diverse boeken gepubliceerd, waarvan “Engaging the Muslim World” zijn meest recente is. Zijn weblog Informed Comment is een ‘must’ voor iedereen die op de hoogte wil zijn van de actuele Midden-Oosten discussies in de VS.

Een bevestiging van uw aanmelding vóór 14 juni wordt gewaardeerd, via DAM-lezingen@minbuza.nl onder vermelding van ‘lezing 16 juni’. Geeft u in de mail aan met hoeveel mensen u komt?

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *