Levenslessen in cursusvorm

Bestseller-filosoof Alain de Botton opende in 2008 zijn School of Life in Londen. Met een mix van inzichten uit filosofie, literatuur en psychologie leren hogeropgeleiden er om te gaan met problemen die zij in hun leven tegenkomen. Zoals een gebrek aan zelfvertrouwen.

‘Is dit niet wat voor jou?’ Haar vriendin had het met de nodige omzichtigheid gevraagd, zegt de 49-jarige Chrys, nippend aan haar wijn. “Maar als iemand je naar een cursus zelfvertrouwen stuurt, dan is dat toch even confronterend.”

Ze staat met twintig andere deelnemers aan de cursus ‘Hoe krijg ik zelfvertrouwen’ in de ontvangstruimte van de School of Life in Londen. Ingeklemd tussen een schoonheidssalon en een internetshop ziet dat cursuscentrum er van buiten uit als een willekeurige winkel aan Marchmont Street in Bloomsbury. Die wijk in het centrum van de stad staat te boek als een literaire en intellectuele buurt, dankzij de universiteit die er is gehuisvest en dankzij schrijvers als Virginia Woolf die er ooit resideerden. … Lees de rest van deze reportage op Trouw.nl

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *