Levenskunst en ons dagelijks gedoe

‘Veel mensen worstelen met levensvragen, soms meer dan dat we weten.’ Een reflectie op hoe levensvragen onderdeel zijn van ons dagelijks leven. Ook als we ons daar niet van bewust zijn. Een interessant interview op Radio 1.

didz-2-300x199

Tijdens het interview op Radio1 gaat Erik Pool in op dat geworstel waar de mensheid al eeuwenlang mee zoet is, maar waar we zeker in deze tijd iets mee moeten. Het soms zo beknellende maar ook vanzelfsprekende morele leven, met religieuze en/of maatschappelijke reisleiders, is verdwenen. Kerken en andere instellingen zijn geen richtingwijzers meer, de voorgangers geen autoriteiten. Maar, hoe geven we dan ons leven vorm? Wat hebben we zelf te doen? Wie zegt volmondig ‘ja’ op zijn of haar eigen leven?

Erik Pool werd door het Radio1-programma ‘Dit is de zondag’ een uur lang geïnterviewd (2013).

Beluister het hier terug.

La Scuola
La Scuola is een vrijplaats waar mensen de moed hebben om te werken aan ‘bildung’, persoonlijke ontwikkeling. Waar ze in workshops, bezinningsvakanties en/of persoonlijke gesprekken antwoorden zoeken op vragen als ‘wie ben ik, wat is het goede leven en hoe wil ik samenleven’. Waar ze genieten van bezinning en ontmoeting.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *