Levenskracht

Regelmatig krijg ik mailtjes of brieven, naar aanleiding van een column. Deze boeiende reactie van Jeanine van der Enden wil ik graag met u delen. Zij schrijft: ‘Vroeger was geloven voor mij altijd vaag en onbegrijpelijk en bracht het altijd een hele worsteling met zich mee. Tot ik ergens las ‘geloof alleen wat je weet’. Geen weten vanuit wetenschap, maar innerlijk weten op basis van die menselijke kwaliteit die we met z’n allen al zo lang aan het wegdrukken zijn: intuïtie. 

Het werd beschreven met een voorbeeld van iemand die een heerlijke vis eet. Zolang je die vis niet gegeten hebt, weet je niet hoe hij smaakt. Iemand anders, die de vis wel gegeten heeft, kan het zo nauwkeurig mogelijk omschrijven, maar pas als je hem echt zelf gegeten hebt, wéét je het. Toen viel voor mij het kwartje.

Al dat gepraat van die dominees raakte mij niet, omdat het niet klopte met mijn innerlijk weten: God is de kracht, die overal in vertegenwoordigd is, dus ook in jezelf, en in alles om je heen. Dat er zo’n levenskracht bestaat, valt niet te ontkennen als je goed rondkijkt en de levensdrang van de natuur, maar ook van de mensen zelf ziet.

Dan wordt alles, wat als zweverig wordt afgedaan, maar wat eigenlijk gewoon allemaal met die kracht/energie te maken heeft (aura’s, chakra’s enz.) ineens heel concreet en kunnen de bewuste, onderbewuste en bovenbewuste werkelijkheid gewoon naast en door elkaar bestaan! Dan zie je het bewijsmateriaal dat God bestaat overal in terug en is het ineens niet meer zo’n onmogelijke opgave om God te zoeken.’

Rini Rikkert
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *