Levenskracht en het Vrouwelijke

Komend  jaar, op 8 maart 2013 (Wereldvrouwendag 2013), opent, mede op initiatief van FemArtMuseum  Amsterdam, een unieke drievoudige tentoonstelling in Nederland, met als gezamenlijk thema: Levenskracht en het Vrouwelijke.

*  De borsten van God worden, als symbool voor de vruchtbare moeder Aarde, getoond in het Bijbels Museum te Amsterdam in de tentoonstelling: God de Vrouw of Gott Weiblich, met beelden uit de collectie van het Bibel und Orient Museum van de Universiteit van Fribourg in Zwitserland.

* In het Allard Pierson Museum te Amsterdam opent een tentoonstelling:, De vele vormen van de vrouw, gebaseerd opeen in 2005 geërfde, unieke collectie, bestaande uit 49 moeder-idolen, aangevuld met stukken uit de eigen collectie. 

* De Venus van Hohle Fels -afkomstig uit Duitsland uit 35.000 v. Chr. en onlangs in 2009 teruggevonden-, zal met de fluit die in haar directe omgeving gevonden is, voor deze tentoonstelling naar het Allard Pierson Museum in Nederland komen. Deze laatste grote vondst van een ‘Venus’ of oermoeder is een primeur en dit evenement zal naar verwachting zorgen voor extra publiciteit. 

 Het Museum voor Moderne Kunst te Arnhem presenteert, vanaf 2 maart 2013, de tentoonstelling: Female Power, met intrigerende werken van internationale, hedendaagse kunstenaars/essen, die gefascineerd zijn door  bestaande matriliniaire samenlevingen. Onder hen een gestaag groeiende groep die zich verdiept in de rol van (historische) geloofsystemen en daarin de functie van goden/godinnen bestudeert, vaak in relatie tot de natuur en de maatschappelijke positie van vrouwen.

Activiteiten Academie PanSophia 

8 maart 2013. Het nieuwste boek van Dr. Annine van der Meer getiteld ‘The Bible of Venus Art. The evolution of the female image in 40 000 years of Feminine Art’, zal op wereldvrouwendag 8 maart gepresenteerd worden.

Cursussen

*  1 december 2012. Het ABC van Venuskunst, een compacte basiscursus over Venuskunst in de Thomaskerk te Amsterdam van 10.00-16.30u. 

*  6 april 2013 God met borsten. Ochtendlezing in de Thomaskerk met aansluitend bezoek aan de tentoonstelling God de Vrouw in Bijbels Museum in de middag van 10.00-17.00u. 

*  20 april 2013. Venuskunst in het Allard Pierson museum. Ochtendlezing in de Thomaskerk met aansluitend bezoek aan de tentoonstelling over Venuskunst in Allard Pierson Museum in de middag van 10.00-17.00u. 

*  Vrijdag 5 en zaterdag 6 juli 2013 zal er aansluitend een zomercursus georganiseerd worden rond het thema God de Vrouw, in aansluiting op de tentoonstelling in het Bijbels Museum. Doel: Het is belangrijk om in het kader van de tentoonstelling Gott Weiblich en buiten de museumlezingen die in dat kader door academie PanSophia georganiseerd worden, een verdiepende studiebijeenkomst te geven over het androgyne godsbeeld uit het Oude Testament zoals dat in Oud-Israël bekend was voordat de bijbelbewerkers in de school van de Deuteronomist de vrouwelijke kant van God wegschreven uit het Oude Testament. Deze zomercursus zal door Academie PanSophia in samenwerking met de Vrij Katholieke Kerk Nederland georganiseerd worden. 

 Sprekers: Dr. Margaret Barker uit UK, spreker (s) van de Vrij Katholieke Kerk Nederland en Dr. Annine van der Meer, stichter en presidente van academie PanSophia, uit Nederland.

Nadere info Dr. Margaret Barker. Dr. Annine van der Meer en Academie PanSophia

 

Dr. Margaret Barker

Op donderdag 27 september 2012 isl Dr. Margaret Barker’s nieuwste boek uitgekomen:


Annine van der Meer
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *