Les krijgen over vrouwelijke filosofen

Het is helemaal nog niet vanzelfsprekend om tijdens colleges de filosofie ontwikkeld door vrouwelijke denkers te worden aangerijkt. In deze blogpost een reactie van studenten.

Tijdens een evaluatie van een vak over moderniteit, wordt aan de studenten gevraagd wat ze er van vinden, om over vrouwelijke filosofen te horen.

Velen antwoorden dat ze vooral verbaasd zijn dat dit niet veel normaler is. Ze geven aan dat ze nu in ieder geval hebben geleerd dat ook vrouwen de vragen stelden waar mannelijke filosofen zich mee bezig hielden, en dat de relatie tussen mannelijke en vrouwelijk denkers veel groter is dan ze hadden aangenomen. 

En wellicht leende het vak er zich ook uitstekend toe. De moderne tijd is immers niet alleen een tijd waarin voor het eerst filosofische en zingevings vragen iedereen, inclusief vrouwen, bereikten, maar ook een tijd waarin vrouwen het recht kregen om zelf een mening te vormen.

Lees de (Engelstalige) blogpost “Now That’s A Meaningful Course Evaluation!

Afbeelding: _HAAF_ via Compfight cc.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *