Leef je eigen mythe

Op 21 september a.s. verschijnt het boek van Harm Knoop over religie als mythologie: Leef je eigen mythe. Over religie, mythen en ons zelf. Mythen vertellen over de binnenkant van wie wij zijn, over de ziel. We dragen, zonder dat we het weten, een grote schat in ons mee. Die schat graaft de auteur van dit boek op, uit religieuze verhalen, sprookjes, dromen, mythen. Luisterend naar de stem van de ziel.

Kunst, liefde en religie spreken de taal van de ziel, de taal van de mythen, dromen en sprookjes. Altijd in beelden. Door religieuze verhalen (weer) als mythen te lezen, krijgen we zicht op de werkelijkheid waar religie over gaat: over de ziel.

Harm Knoop vertelt in Leef je eigen mythe zijn weg door religie en leven. Voor hem vallen die twee – religie en leven – samen: het grootste mysterie van het bestaan dragen we in onszelf mee: wij zijn dat zélf. En we kunnen het ontsluiten en vruchtbaar maken voor het grote geheel. Wanneer we onze eigen mythe opgraven en gaan leven.

Harm Knoop (1954) is theoloog. Hij werkt met vrijmoedigheid als voorganger in de vrijzinnigheid (de NPB), als trainer, coach, inspirator, vertrouwenspersoon. En altijd als schatgraver. De schat in het binnenste van mensen helpen vinden, opgraven, ontsluiten. Dat is zijn mythe en missie. Daar krijgt hij geen genoeg van.

Leef je eigen mythe verschijnt bij Valkhof Pers in Nijmegen, telt 212 pagina’s en gaat € 18,50 kosten. Het is verkrijgbaar via www.harmknoop.nl  en bij de boekhandel.
 
Op vrijdag 21 september wordt het boek gepresenteerd in het Walkartcentrum, Kerkweg 19-23 in Zeist: 15.30-17.30 uur.
 
Bent u geïnteresseerd dan sturen we u graag een recensie-exemplaar toe.
De auteur is daarnaast van harte bereid tot een interview over zijn boek. Voor interviews, lezingen, workshops kunt u contact opnemen met hem:
 
Harm Knoop
Tel: 0570-593414
Mob: 06-29015042
Website: www.harmknoop.nl
E-mail: info@harmknoop.nl

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *