Kunst: Saïd

Dit is Saïd. Saïd zingt een liedje. Het enige liedje dat je nu zou moeten zingen. Hard of zacht. Met tranen in de ogen of uit volle borst. Het enige liedje dat je nu zou moeten spelen en horen. Heel hard door de straten of zachtjes op een zolderkamer. Op repeat. Nog een keer en nog een keer. Saïd zingt het zoals alleen Saïd dat kan. Zoals alleen Saïd het wil. Saïd is Saïd. Door Kalle Brüsewitz.

Saïd zingt ‘Imagine’

Saïd bestaat niet echt. Saïd is een typetje. Maar Saïd is hier helemaal niet grappig. Saïd is bang, ontroerd, ontroerend, zelfbewust, verward, overtuigd, twijfelend, met tranen in de ogen, uit volle borst, aandoenlijk, grof, terughoudend, zelfverzekerd, verdrietig, treurig. Saïd is alles wat Nederland is. Saïd deelt. Saïd zingt het enige liedje dat je nu zou moeten zingen. En hij doet dat zoals alleen hij dat kan. Saïd is Saïd.

Saïd Negish is een typetje van Jeroen van koningsbrugge uit het satirische programma Draadstaal.

Photo Credit: Draadstaal via Vimeo

Kalle Brüsewitz
Kalle Brüsewitz (soulchecker.nl) is afgestudeerd in de theaterwetenschappen en kunsteducatie en is werkzaam als freelancer op het gebied van journalistiek en kunsteducatie. Hij noemt zich SoulChecker en zoekt naar dat waar mensen zich geraakt door voelen; in kunst, politiek en religie. Ook werkt hij als coördinator in een Aanloopcentrum voor iedereen die behoefte heeft aan koffie en een praatje.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *