Kunst: Ode aan de droom

Mohammed is 13 en hij heeft een droom voor de toekomst. Mohammed mag natuurlijk plannen hebben, iedereen van die leeftijd heeft een toekomstdroom. Mohammed wil architect worden. Dat is niet zo makkelijk, want Mohammed woont in Aleppo. De grootste en meest verwoeste stad van Syrië. De toekomst van deze jongen en van de stad is uiterst onzeker. Laat staan dat wat hij ooit zal kunnen worden wat hij wil. Door Kalle Brüsewitz.

De jongen komst nauwelijks buiten, te gevaarlijk. Maar hij wil Aleppo weer zien bloeien. Niet alleen wil hij meehelpen om de stad waar hij geboren en getogen is weer op te bouwen, hij heet de schaalmodellen al klaar. Huizen, kerken, tuinen, gebouwen, alles heet hij gemaakt van papier en karton. De nieuwe stad, uit de puinhopen herrezen. Niet alleen spreekt daar de hoop uit van een jongen op een toekomst in vrede voor zichzelf en de stad, maar ook spreekt daar de hoop uit dat iedereen uiteindelijk kan worden wat hij wil. Ongeacht de situatie waarin hij of zij zit.

Dromen zijn nooit te groot, nooit de intens om uit te komen. Laten we hopen dat zijn dromen uitkomen. Voor een betere wereld en een veilig leven voor iedereen. Ode aan de hoop en ode aan de droom. Voor Mohammed en voor iedereen. Een hoopvol 2016 gewenst.

Photo Credit: AFP via International Business Times

Kalle Brüsewitz
Kalle Brüsewitz (soulchecker.nl) is afgestudeerd in de theaterwetenschappen en kunsteducatie en is werkzaam als freelancer op het gebied van journalistiek en kunsteducatie. Hij noemt zich SoulChecker en zoekt naar dat waar mensen zich geraakt door voelen; in kunst, politiek en religie. Ook werkt hij als coördinator in een Aanloopcentrum voor iedereen die behoefte heeft aan koffie en een praatje.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *