Kunst met paardenbloemen: een lesje behoedzaamheid

Een kunstwerk van LED-lampjes en paardenbloemzaadjes. Beter kan de confrontatie tussen natuur en techniek niet worden uitgedrukt. Fragile Future FF2, heet het kunstwerk van kunstenaarsduo Lonneke Gordijn en Ralf Nauta dat te bezichtigen is in de remonstrantse kerk in Eindhoven: behoedzaamheid als alternatief voor beheersing.

“In de remonstrantse kerk van Eindhoven hangt het werk Fragile Future FF2. Met dit werk willen Gordijn en Nauta ons aanzetten tot het alternatief voor beheersing: de behoedzaamheid. Dezelfde behoedzaamheid die ik als kind soms even kon opbrengen als ik een rijpe paardenbloem had geplukt en mee naar huis nam. Ik hield de adem in en maakte vloeiende bewegingen, opdat haar zilveren tooi ongeschonden bleef. Thuis aangekomen liet ik de bloem zien aan mijn moeder.

En die blies de zaadjes weg.”

Lees het hele artikel op de website van “De Bezieling“.

Afbeelding: Darwin Bell via Compfight cc.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *