Kunst leert relativeren

Vakantie, is dat de tijd van festivals en inspiratie, de tijd dat je eindelijk ruimte in je leven maakt/hebt voor het lezen van een goed dik boek? Of is het enkel hoogstaande oppervlakkigheid?

“Het is weer festivaltijd. Voordat de hondsdagen aanbreken en de zomer het maatschappelijk verkeer helemaal platlegt, leven we ons uit in kunstevenementen. Dit helpt om te ontwennen van de sleur en de stress van het dagelijks leven.”

Maar waarom kijken we eigenlijk zo zwart-wit naar onze tijd? Is kunst werkelijk enkel voor tijdens de vakantie? En waarom zijn festivals de juiste en voor velen perfecte manier om aan dat verlangen uiting te geven? Is een festival dan zoveel meer dan hetzelfde gedrang en sleur als welke we tijdens ons dagelijkse leven ervaren?

Volgens de schrijver van dit artikel is het vinden van relativeren en ontspanning wel degelijk onderdeel van het vakantie-gevoel, en is kunst daarbij onontbeerlijk.

Lees het complete artikel “Drijvend als een veertje op een immense oceaan” van Eric Corsius.

Afbeelding: Stuck in Customs via Compfight cc.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *