Komen maatschappelijke ervaringen aan bod in de kerk?

Werkdag over een ‘superkerk’ als atelier voor alledaagse ervaringen.

Ruimte in de kerk?

Dagelijks doen mensen ervaringen op: thuis, in het werk, op straat en via de media. Sommige van deze ervaringen schudden je flink door elkaar en die wil je daarom graag met anderen delen. Bieden kerkelijke gemeentes en parochies daar voldoende ruimte voor?

Tijdens een werkdag op 7 november 2014 wordt besproken of dit niet juist de eerste functie van de kerk is: mensen op adem laten komen, zodat ze zich met nieuwe energie en frisse moed weer verder voor de goede zaak kunnen inzetten. Kortom: ligt de inspiratie voor kerken niet vooral op straat?

Samenleven in de superkerk

Wat nu als de kerk een plek is waar mensen hun ervaringen van alledag kunnen delen, op verhaal kunnen komen en dan gesterkt de wereld weer in gaan? Dat zou een ‘superkerk’ zijn, zoals Christa Anbeek zegt.

Tijdens de werkdag ‘samenleven in de superkerk’ wordt deze vraag besproken aan de hand van een aantal initiatieven: Zingeving Zuidas, de Vluchtkerk, kerkelijke inzet voor duurzaamheid, pastoraat in de zorg, etc. Gastsprekers Christa Anbeek, Erik Borgman, Agnès Gilles, Arjan Plaisier, en Nico van Splunter reageren daarop vanuit praktijk en theologische reflectie.

Meer informatie

Datum: 7 november 2014
Plaats: De Brink, Bennekom
Tijd: 11:00 – 16:30
Kosten: €10,-

De werkdag is bedoeld voor predikanten, pastores, pastoraalwerkers, kerkelijk werkers en andere geïnteresseerden.

Kijk ook op de site van Stichting Oikos voor meer informatie.

Afbeelding: fusion-of-horizons via Compfight cc

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *