Klein IDFA @ De Nieuwe Liefde

Onder de noemer Klein IDFA@De Nieuwe Liefde wordt vanaf 14 september iedere maand een documentaire uit het IDFA archief vertoond die een maatschappelijk-ethische kwestie aan de orde stelt.

Aansluitend volgt een gesprek met (ervarings)deskundigen en publiek onder leiding van journaliste Colet van der Ven. Klein IDFA@De Nieuwe Liefde vindt elke tweede woensdag van de maand plaats, en begon op 14 september met de vertoning van The Yes Men Fix the World.

Klein IDFA@De Nieuwe Liefde

In samenwerking met IDFA heeft De Nieuwe Liefde 9 documentaires geselecteerd, die het uitgangspunt vormen voor een debat over verschillende thema’s. Daarbij worden deskundigen en betrokkenen uitgenodigd die naderhand met publiek in discussie gaan. Zo wordt naar aanleiding van de vertoning van The Yes Men Fix the World op woensdag 14 september gediscussieerd met Elena Simons van stichting Wonder over de kracht van ludieke acties om de wereld te verbeteren.

Andere gasten die de komende maanden onder leiding van Colet van der Ven over een thema uit een documentaire komen praten zijn onder anderen: vertegenwoordigers van FairPhone (naar aanleiding van Blood in the Mobile), Sjaak van der Geest (hoogleraar medische anthropologie, n.a.v. My First Contact) en Ruard Ganzevoort (hoogleraar praktische theologie, n.a.v. Sins of My Father).

Het programma

14 september  
The Yes Men Fix the World

12 oktober       
Blood in the Mobile

9 november    
My First Contact

14 december   
Sins of My Father

11 januari         
The Cove

8 februari         
To See If I’m Smiling

14 maart          
Google Baby

11 april            
Mugabe and the White African

9 mei               
Burma VJ –  Reporting from a Closed Country

De Nieuwe Liefde

Op initiatief van Huub Oosterhuis opende op 11 februari De Nieuwe Liefde haar deuren aan de Da Costakade 102 te Amsterdam. De Nieuwe Liefde is een plek voor studie, bezinning en debat, een ruimte voor levensbeschouwing en religie en een podium voor poëzie, muziek en theater. Vanaf 14 februari 2011 zijn de publieke activiteiten gestart, waaronder lezingen, debatten, presentaties, concerten, film-, poëzie- en theatervoorstellingen.

Locatie en kaartverkoop

Klein IDFA@De Nieuwe Liefde vindt plaats in de Grote Zaal, ontvangst vanaf 19.00 uur, aanvang 19.30 uur.
Zie voor meer informatie over de kaartverkoop: www.denieuweliefde.com

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *